Arhivă articole

De la super-eroi la super-materiale: cinci super materiale cu puterea de a schimba lumea

Ce se ascunde în spatele obsesiei actuale cu supereroi, din benzile desenate Marvel şi DC pentru TV şi filme, până la distribuţiile mai excentrice de pe Netflix precum  Sens8 sau The OA? Criticii văd supereroii clasici exprimându-şi dorinţa de a restabili ordinea înaintea haosului (Batman – Joker) dar câţiva dintre supereroii noştri din ziua de azi se concentrează pe puterea schimbării, refacerii lumii printr-un fel de “superempatie”. Puterea supereroului descrisă ca un grup excentric de oameni care își dezvoltă noi abilități recurgând la noi forţe şi energii – gândeşte-te la fizica-aerobică de la The OA care inventează şi proiectează un nou organism colectiv şi o nouă superputere şi superempatia transculturală/ transtemporală a lui Sens8.

8 modele de arhitectură memorială de la diferite culturi

În cele mai multe proiecte de arhitectură, vizualizarea folosirii spaţiului final este un factor important; dar ce se întâmplă dacă acei utilizatori nu mai sunt în viaţă? Arhitectura memorială pentru cei decedaţi este un tip unic și emoţional de model şi de obicei evidenţiază multe lucruri despre o anumită cultură sau un grup de oameni. În special în cazul mormintelor antice, arheologii pot învăţa despre particularităţile şi credinţele societăţilor din trecut examinându-le spaţiile funerare. Unicitatea spaţiilor funerare şi a monumentelor transmite un sentiment de importanță şi gravitate vizitatorilor, chiar şi după secole de la crearea memorialelor.

Tendinţe în reprezentarea arhitecturală: înțelegerea tehnicilor

Reprezentarea arhitecturii este importantă în absenţa unui spaţiu palpapil. De-a lungul vieţii, chiar şi cei mai devotați oameni pasionaţi de design vor vedea doar o mică parte de lucrări arhitecturale cu proprii lor ochi. Gîndiți-vă că suntem într-o eră a istoriei arhitecturale, şi procentul scade cu mult mai mult. Multe lucrări de arhitectură sunt neconstruite, şi clădirile pe care le vedem cu ochii noştri sunt ca un fir de nisip în deşert.

Copyright © 2017 MKG ARH DESIGN OFFICE srl-d