Tendinţe în reprezentarea arhitecturală: înțelegerea tehnicilor

Reprezentarea arhitecturii este importantă în absenţa unui spaţiu palpapil. De-a lungul vieţii, chiar şi cei mai devotați oameni pasionaţi de design vor vedea doar o mică parte de lucrări arhitecturale cu proprii lor ochi. Gîndiți-vă că suntem într-o eră a istoriei arhitecturale, şi procentul scade cu mult mai mult. Multe lucrări de arhitectură sunt neconstruite, şi clădirile pe care le vedem cu ochii noştri sunt ca un fir de nisip în deşert.

Să luăm în considerare arhitectura viitorului. Pentru clădiri încă neconstruite, reprezentarea este un lux, și totodată o necesitate pentru a testa, a comunica şi a vinde o idee. Din fericire, proiectanţii din ziua de azi au mijloace proprii de a-și prezenta ideile, explozia în tehnologie oferindu-ne elaborări computerizate, interpretări foto realiste şi realitate virtuală. În ciuda acestor progrese mari, metodele de reprezentare sunt un amestec dintre vechi şi nou – de la tehnici care au existat de secole, la tehnologia prezentă în secolul nostru. Mai jos, vă oferim cinci răspunsuri la întrebarea despre cum ar trebui să fie arhitectura descrisă înainte de a fi construită.

Schiţe


Schiţele arhitecturale sunt de obicei primul lucru cu care fiecare student vine în contact prima dată în şcoală, şi pot fi cele mai practice dintre toate. Rapide şi expresive, schiţele nu numai că oferă ideea de bază a compoziţiei spaţiului dar oferă și o reprezentare individuală a stilului arhitectului.

Planuri

Planurile de producţie, tăiere, faţada şi proiectele axonometrice sunt o parte mare a procesului de proiectare. Marele avantaj este că prezinţi arhitectura în proporţii specifice. De exemplu, un plan pentru o cameră – în ciuda faptului că spaţiul este prezentat într-o modalitate care nu este inteligibilă pentru majoritatea oamenilor – este cea mai precisă metodă de a defini dimensiunile spaţiale în planul cartezian.

Modele

Ca reprezentările ce trec de bidimensiunea foii de hârtie, modelele oferă posibilitatea observării, în general, a compoziţiei volumice a proiectului din diferite puncte de vedere. În plus, din cauză că aceasta se supune aceloraşi legi ale fizicii ca şi proiectul în sine, modelele pot servi drept unealtă importantă pentru înţelegerea structurală şi conceptualizarea muncii.

Vizualizările

Vizualizările 3D (sau randările) sunt compoziţii bidimensionale confecţionate din modele digitale tridimensionale de obicei realiste. Asta face posibilă estimarea nivelului de muncă necesar pentru construcție. Oferindu-ne posibilitatea de a manipula imaginea, această unealtă nu este folosită doar pentru a crea medii înconjurătoare realiste ci şi pentru scenarii imposibil de mari şi fantastice.

Realitatea Virtuală

Realitatea virtuală este singura unealtă care ne lasă să fim complet absorbiţi în arhitectura construită deja. Bazat pe modele digitale tridimensionale şi programe precum Oculus Rift, realitatea virtuală ne permite să observăm “așezarea” în spaţiu. Ochiul nu mai este limitat la spaţiul fizic, este parte dintr-o arhitectură complet nouă, imaterială, intangibilă, dar vizibilă. “A vedea înseamnă a crede”, aşa cum anunţă creatorii lui Oculus Rift, oferind o cale de a aduce în mod virtual observatorul într-o creaţie arhitecturală care (încă) nu există.

Lasă un comentariuPublicat

11/03/2017

Distribuie

Copyright © 2017 MKG ARH DESIGN OFFICE srl-d